Werk

Werk is een activiteit die iemand verricht met bepaalde drijfveren, inspanningen, competenties en hulpmiddelen/gereedschappen. Het werk zelf zorgt voor geld zodat primaire behoeften zoals eten, drinken en onderdak kunnen worden betaald. Daarnaast zorgt werk ook voor een sociale behoefte, met het meeste werk komen immers meestal ook collega’s in beeld. Werkwaarden en drijfveren zijn hier belangrijk.

Naast deze primaire behoeften kan werk ook bijdragen aan het bereiken van “hogere” secundaire doelen/behoeften. Denk hierbij aan zelfontplooiing, een bijdrage leveren aan de maatschappij, of gewoon het hebben van status en/of een gevoel van erkenning.

Hoe dan ook is werk vaak belangrijker voor iemands welzijn dan wel eens wordt gedacht. Juist bij werkloosheid wordt de functie van werk in deze bredere zin vaak pas echt gemerkt. Meer weten over werk en allerlei gerelateerde onderwerpen? Ga dan naar het thema werk en de bijbehorende tests, zoals:

Op deze website staat vooral informatie over hoe je weer aan het werk komt en blijft; de thema’s re-integratie en zelfredzaamheid. Dat betekent dat er informatie te vinden is over allerlei trainingen en diensten die met werk te maken hebben. Meer informatie en tests kunt u vinden via de link werk (Testcentrum Groei B.V.) of via www.werk.nl.

Werk: trainingen

De volgende werk-gerelateerde trainingen helpen om de eigen positie als werknemer te versterken:

Daarnaast zijn er ook diensten die je kunnen  helpen bij het vinden van werk.

Werk: diensten

De volgende diensten kunnen helpen om bij jouw persoonlijkheid en competenties, het meest geschikte beroep, de meest passende baan en de beste voorwaarden te vinden:

Voor meer informatie over deze diensten voor werk klik dan op de links of ga naar het artikel over Coaching.