Studiekeuzetest

Voor jongeren maar ook ouderen die hun studie(richting) willen kiezen, is er de studiekeuzetest. Door deze studiekeuzetest te doen leer je niet alleen welke opleidingen bij je passen, maar krijg je ook inzicht in je persoonstype, je sectorvoorkeur en de beroepen die gekoppeld zijn aan de opleidingen.

Studiekeuze en profielkeuze

Een stap die eerder dan de studiekeuze gemaakt wordt, is de profielkeuze. De profielkeuze wordt gemaakt in het voortgezet onderwijs. Op het vmbo zijn er 10 of 4 profielen om uit te kiezen en op de havo en het vwo zijn er standaard 4 profielen. Meer informatie hierover kunt u lezen in de artikelen over profielkeuze en de profielkeuzetest.  Een studiekeuzetest doen voordat je in de bovenbouw zit is niet echt nodig. Je kunt dan beter eerst je profielkeuze hebben gemaakt en in het eerste jaar van de bovenbouw van de middelbare school zitten. Daarna komt er nog voldoende aandacht en tijd voor je studiekeuze en een goede studiekeuzetest. Meer informatie over het onderwijssysteem in Nederland vindt u in het artikel School.

Decaan?

Bent u decaan? Testcentrum Groei BV biedt een uitgebreid portal (bv cambiumcollege.decaan.org) met eigen logo en onbeperkt gebruik van diverse tests en tools zoals een opleidingenzoeker voor een klein bedrag per maand. Kijk gerust eens op https://www.testcentrumgroei.nl/organisaties/onderwijs