Beroepskeuzetest

De professionele beroepskeuzetest / beroepentest wordt via ons zusterbedrijf Testcentrum Groei B.V. aangeboden. Deze beroepskeuzetest meet beroepsinteresse via een online vragenlijst die deelnemers binnen een half uur inzicht geeft in hun persoonstype, sectorvoorkeur en een beeld geeft van vele passende beroepen. Deze beroepskeuzetest wordt sinds 2011 gebruikt door verschillende overheidsinstanties (ministeries en gemeenten) en is geschikt voor alle doelgroepen.

Als organisatie kunt u via het online testcentrum van Testcentrum Groei B.V. uw cliënten voor allerlei tests uitnodigen, waaronder dus deze online beroepskeuzetest.  Elke organisatie kan een eigen portal eenvoudig instellen en bovendien kunt u uw logo op rapportages laten zetten.

Als particulier/consument kunt u via de onderstaande oranje knop naar de internetpagina van deze professionele beroepskeuzetest gaan.

Door het maken van deze beroepskeuzetest krijgt u inzicht in uw talenten, mogelijkheden, kwaliteiten en beroepsinteresse. Wij geloven dat mensen die hun interesse volgen en hun talenten gebruiken gelukkig en succesvol in werk en leven worden.

Sinds september 2015 is er ook een mbo beroepskeuzetest en een hbo beroepskeuzetest.

Als u wilt kunt u ook een gratis beroepskeuzetest doen, deze geeft een verkorte uitslag. U kunt natuurlijk ook eerst meer lezen over beroepen en beroepskeuze om uw vraag Welk beroep past bij mij? te beantwoorden. Het valt soms echt niet mee om een beroep te vinden dat ècht bij u past. Dat geldt voor jong èn voor oud! Maak gerust gebruik van de informatie die beschikbaar is via de links hierboven. Maar als u dan een test doet,  doe dan die beroepskeuzetest test jezelf en práát er vooral over met vrienden en familie. Juist dan leert u een hoop over de beroepen die in de uitslag staan èn over uzelf..! We wensen u veel succes!

Andere websites met informatie over de arbeidsmarkt en beroepskeuze zijn bijvoorbeeld: