Cursus Psychiatrie

De cursus psychiatrie wordt al vele jaren georganiseerd voor professionals die te maken hebben met mensen met een psychiatrische achtergrond. Dit is een cursus met ruime theoretische achtergronden met daarnaast handvatten voor de begeleiding van bijvoorbeeld cliënten met een psychiatrische beperking.  Dit is een cursus van 6 dagdelen van 3 uur.

Training omgaan met psychiatrie

De training Omgaan met Psychiatrie is een verkorte training van 2 maal 4 uur met de nadruk op de praktijk en dus op de begeleidingsaspecten voor begeleiders van mensen met een psychiatrische beperking. Als u meer theoretische achtergronden wilt leren, dan kiest u de cursus Psychiatrie. Een overzicht van alle trainingen over dit onderwerp kunt u vinden in het artikel Psychiatrie.

Diverse groepen professionals zoals bewindvoerders, agenten, verzorgenden, verpleegkundigen enzovoorts kunnen veel voordeel hebben bij deze praktische training Omgaan met Psychiatrie waar u dus naast een stuk onmisbare theorie juist ook de nodige praktijk handvatten krijgt èn traint. Juist het praktijkgerichte element en het kunnen inbrengen van eigen probleemsituaties wordt telkens als erg waardevol ervaren.

Deze training wordt een aantal keren per jaar opengesteld voor individuele inschrijvingen, maar  kan ook in company worden georganiseerd. In 2016 komt er na het succes van de open inschrijvingen van dit jaar weer een vervolg op de open inschrijving Omgaan met Psychiatrie.

Meer informatie aanvragen.